Észak-Korea kilőtt valamit, csak azt nem tudni, mit

külföld
2022 január 05., 06:15

A dél-koreai vezérkari parancsnokság közleménye szerint Észak-Korea egy azonosítatlan lövedéket lőtt a tengerbe. A kilövést a japán parti őrség észlelte először, ők azt mondták, feltehetően ballisztikus rakétát lőttek ki, de ezt nem erősítették meg.

Bármit is lőttek ki, az biztos, hogy az ENSZ megtiltotta Észak-Koreának a ballisztikus és nukleáris fegyverek tesztelését.

Nobuo Kishi japán védelmi miniszter szerint a rakéta 500 kilométert repült, de egy szakértő szerint egyelőre még ezt sem erősíthetik meg, és „nem lehet tudni, hogy egy nagyobb hatótávolságú rakéta volt-e, ami rövidített pályán repült”.

A rakétát napokkal azután lőtték ki, hogy Kim Dzsongun észak-koreai diktátor azt mondta, Phenjan tovább erősíti védelmét a Koreai-félsziget egyre instabilabbá váló katonai helyzete miatt.

Észak-Korea 2021-ben többször is tesztelt rakétákat. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.