Kiengedték a kórházból a brazil elnököt

január 5., szerda 15:32
1

Kiengedték a kórházból szerda reggel Jair Bolsonaro brazil elnököt. Az államfőt bélelzáródás gyanújával szállították sürgősséggel kórházba hétfőn, de kedden az orvosok úgy döntöttek, hogy nincsen szükség műtéti beavatkozásra.

"Közöltük a beteggel, hogy alaposan rágja meg az ételt, bizonyos élelmiszereket kerüljön, és reméljük, hogy a következő 20-30 évben is ebben a formában tudjuk tartani" - közölte az elnök kezelését irányító António Luíz Macedo sebész újságírókkal a kórház előcsarnokában.

A márciusban 67. évét betöltő politikust hétfőn a dél-brazíliai Santa Catarina üdülőhelyről szállították a Sao Pauló-i Vila Nova Star kórházba. 2021 júliusában, amikor ugyanebben a kórházban négy napig ápolták, szintén bélelzáródással, az orvosok szintén a konzervatív kezelés mellett döntöttek.

Bolsonaro és orvosa a kórházban tartott sajtótájékoztatón. Fotó: NELSON ALMEIDA/AFP

Bolsonaro az ellene 2018. évi elnökválasztási kampány idején elkövetett, kis híján végzetes késelés óta többször is volt kórházban. 2018 vége óta négy hasműtéten esett át. "Ennek a merényletnek a következményeit sajnos egész életében viselni fogja, s nemcsak fizikailag, hanem lelkileg is" - nyilatkozta az amerikai CNN hírtelevíziónak kedden este az elnök idősebbik fia, Flavio Bolsonaro szenátor.

A brazil Trumpnak is becézett, jobboldali-populista Jair Bolsonaro a 2022 októberében esedékes elnökválasztáson ismét jelölteti magát. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt