Márki-Zay még reménykedik, de inkább elengedi igényét a hetedik frakcióra

POLITIKA
2022 január 05., 06:48
comments 6

„Őszintén remélem, hogy a pártok meggondolják magukat, de az biztos, hogy részemről ezen sem fog múlni az ellenzéki egység”

– ezt Márki-Zay Péter mondta a Telexnek, miután az ellenzéki pártok közös miniszterelnök-jelöltje az ATV-ben konkrétan nem mondta ki, csak utalt rá, hogy bár indokoltnak tartaná a hetedik frakciót, de el tudja engedni azt, ha a pártok egyik fele nem támogatja.

Márki-Zay most megerősítette a Telexnek, hogy a kialakult helyzet feloldása érdekében lemond tervéről, de ehhez hozzátette, hogy továbbra is kitart amellett, hogy a magyar romák és más társadalmi csoportok, így az ellenzéki pártokkal eddig azonosulni nem tudó konzervatívok képviseletéhez szükséges lenne a hetedik frakció.

Márki-Zay Péter az előválasztás után, októberben beszélt arról először, hogy egy hetedik parlamenti frakciót is létrehozna az összefogásban szereplő hat párt frakciója mellé azoknak, akik nem szerepelnek az előválasztást lebonyolító pártok eredeti hatos szövetségében. Márki-Zay akkor azt mondta, szerinte ezt a hetedik frakciót foghatná össze a mozgalma, a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM).

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.