Migránsnak nézett vendégmunkások miatt tört ki pánik Hajdúnánáson

migráció
január 5., 20:04
comments 9

Félelem és rettegés lepte el a hajdúnánásiak egy részét az újévben, a városban ugyanis barna bőrű emberek jelentek meg, akiket az elmúlt évek kormányzati kondicionálása után az újabb migránsáradat hírnökeinek néztek. Az ATV Híradója utána járt, hogy mi a helyzet. A valóság az, hogy

nem illegális bevándorlók, lepték el a várost, hanem azok az indiai vendégmunkások mentek boltba, akiket a városban szállásoltak el. A nagyjából 30 bengáli férfi a MOL tiszaújvárosi poliolgyárát jött építeni, de amíg a papírjaikat elintézik, addig Hajdúnánáson szállásolta el őket a cég. A MOL még 2018-ban kezdett zöldmezős beruházásként felépíteni egy óriási poliolgyártó üzemet Tiszaújváros szélén. A beruházáson a kezdetek óta rengeteg vendégmunkás dolgozik, főleg Romániából, Törökországból és Indiából, akik közül sokan az építkezés mellett felépített konténervárosban laknak. 2019 végén jártam is ott, itt lehet elolvasni, hogy mit tapasztaltam.

A migránsáradatról szóló pletykákra az önkormányzat és az idegenrendészet is reagált, közölve, hogy a 30 vendégmunkás teljesen legálisan van a városban és az országban, és hogy semmilyen közbiztonsági veszélyt nem jelentenek. Oláh Miklós MSZP-s önkormányzati képviselő szerint az utóbbi évek politikai hangulatkeltése után nem csoda, hogy ilyen esetben megijednek az emberek. Mint mondta „az emberek meglátnak 3-4 olyan embert, aki nem úgy öltözik, nem úgy beszélnek, mint a hajdúnánásiak, akkor már elkezdődik a migránsozás”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt