Nem kapta meg az ausztrál vízumot Novak Djokovic

január 5., szerda 22:23
2

Fél napon keresztül várakoztatták az ausztrál határőrök a melbourne-i repülőtéren az Australian Openre érkező világelső teniszező Novak Djokovicot, majd végül közölték vele, hogy nem léphet be az országba. Nem találták ugyanis meggyőzőnek azokat az orvosi papírokat, amik igazolják, hogy miért nincs beoltva a koronavírus ellen a szerb sportoló.

Djokovic oltásellenessége közismert, az ausztrál szabályok ugyanakkor nagyon szigorúak. Alapvetően csak oltottak léphetnek be az országba, orvosi papírokkal lehet kiharcolni, hogy ettől eltekintsenek.

Első körben megkapta ezt a felmentést, a szervezők által felkérte szakértői panel és a Victoria állam szakértői is elfogadták Djokovic igazolásait, alaposan felháborítva a sportolók és az elmúlt másfél évben elég szigorú járványügyi szabályok alatt élő ausztrálok egy részét. (Az országban 90 százalék felett van már a 16 éveseknél idősebbek körében az oltottak aránya.)

De aztán Ausztrália miniszterelnöke jelezte, hogy ha megérkezik Djokovic, alaposan átnézik a papírjait. Erre csatlakozott rá Victoria állami miniszterelnöke is. És ennek lett a vége, hogy a határon nem engedték be.

Djokovicot felszólították, hogy hagyja el az országot, de a BBC híre szerint az ügyvédjei megpróbálnak még fellebbezni a döntés ellen.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt