A tálibok nagyon-nagyon fontosnak tartják, hogy békés úton rendeződjön a helyzet Kazahsztánban

külföld
2022 január 06., 18:36
comments 8

A tálibok kitartóan figyelik a fejleményeket Kazahsztánban, és arra szólítják fel a feleket, hogy kezdeményezzenek párbeszédet.

Abdul Qahar Balkhi, az afganisztáni külügyminisztérium szóvivője a TASZSZ híre szerint kijelentette, a tálibokat a Kazah Köztársaság szomszédaiként és üzleti partnereiként nyugtalanítják a legutóbbi napok fejleményei, ezért a nézeteltérések békés úton történő rendezését javasolják a politikai vezetésnek és a tüntetőknek.

A szóvivő külön hangsúlyozta a biztonság és a politikai stabilitás megőrzésének fontosságát, hiszen ezek alapvető feltételei a gazdaság és az állampolgári jólét növekedésének.

A kazahsztáni zűrzavar január 6. délutáni állásáról ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

photo_camera Abdul Qahar Balkhi Fotó: EyePress via AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.