Az Alkotmánybíróság szabad utat adott Orbán népszavazásának

POLITIKA
január 6., 11:49
comments 10

AZ Alkotmánybíróság helyben hagyta az Országgyűlés novemberi határozatát, amely négy kérdésben írt ki népszavazást. A miniszterelnök még júliusban jelentette be, hogy referendumot kezdeményez öt kérdésben. Ezek közül aztán négy maradt a Kúria döntése nyomán. Ezek:

  1. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
  2. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  3. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  4. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

Az Országgyűlés pedig november 30-án ki is írta ezt a népszavazást. Több jogorvoslati kérelem is érkezett ezek kapcsán a különböző szervekhez. A legutóbbi december közepén, amikor két meg nem nevezett indítványozó megtámadta az Országgyűlés döntését az Alkotmánybíróság előtt. Ezekben született most döntés, amely itt olvasható el.

A lényege, hogy a testület egyhangúlag helybenhagyta a népszavazást kiíró országgyűlési határozatot, így most már csak a köztársasági elnök döntése van hátra, aki várhatóan az országgyűlési választásokkal egy napra tűzi majd ki a referendumot.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt