Hamarosan újra időrendben lehet pörgetni a posztokat Instagramon

január 6., csütörtök 14:51
3

Adam Mosseri, az Instagram vezetője videóban jelentette be, hogy már tesztelik az újítást, amivel többek közt be lehet állítani, hogy időrendi sorrendben nézhessük a posztokat az appban.

Az Instagram sokáig ezen az elven működött, 2016-ban viszont anyacége, a Facebook változtatott az algoritmuson, és a közösségi oldalhoz hasonlóan ott is a felhasználók interakciói, érdeklődései alapján kerültek az ember elé a tartalmak.

A felhasználók azóta is visszasírták a régi megoldást, Mosseri pedig már tavaly decemberben bejelentette, hogy az időrendi hírfolyam visszatér az appba.

Január 5-én Twitter-videóban mondta el, hogy néz majd ki a módosítás. A hírfolyam tetején egy legördülő menüben lehet majd választani: az első beállítással a jelenlegi hírfolyamot láthatjuk, amiben az alapján rangsorolódnak a posztok, hogy az algoritmus szerint mennyire érdekel minket a tartalom. Lesz egy Kedvencek fül, amiben az általunk legfontosabbnak tartott felhasználók posztjait nézegethetjük, és egy harmadik beállítás is, amivel az összes általunk követett oldal posztjait lehet időrendben pörgetni.

Mosseri szerint az új rendszer tesztje már zajlik, a felhasználók az év első felében érhetik majd el az appban. (via hvg.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt