Hamarosan újra időrendben lehet pörgetni a posztokat Instagramon

INTERNET
2022 január 06., 14:51
comments 3

Adam Mosseri, az Instagram vezetője videóban jelentette be, hogy már tesztelik az újítást, amivel többek közt be lehet állítani, hogy időrendi sorrendben nézhessük a posztokat az appban.

Az Instagram sokáig ezen az elven működött, 2016-ban viszont anyacége, a Facebook változtatott az algoritmuson, és a közösségi oldalhoz hasonlóan ott is a felhasználók interakciói, érdeklődései alapján kerültek az ember elé a tartalmak.

A felhasználók azóta is visszasírták a régi megoldást, Mosseri pedig már tavaly decemberben bejelentette, hogy az időrendi hírfolyam visszatér az appba.

link Forrás

Január 5-én Twitter-videóban mondta el, hogy néz majd ki a módosítás. A hírfolyam tetején egy legördülő menüben lehet majd választani: az első beállítással a jelenlegi hírfolyamot láthatjuk, amiben az alapján rangsorolódnak a posztok, hogy az algoritmus szerint mennyire érdekel minket a tartalom. Lesz egy Kedvencek fül, amiben az általunk legfontosabbnak tartott felhasználók posztjait nézegethetjük, és egy harmadik beállítás is, amivel az összes általunk követett oldal posztjait lehet időrendben pörgetni.

Mosseri szerint az új rendszer tesztje már zajlik, a felhasználók az év első felében érhetik majd el az appban. (via hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.