Természetesen egy rakéta volt az a valami, amit Észak-Korea lőtt ki szerdán

külföld
2022 január 06., 07:39

Nem válik 2022 legnagyobb rejtélyévé, hogy mi lehetett az a valami, ami szerdán a tengerbe csapódott. A japán parti őrség észlelte, hogy Észak-Korea felől egy azonosítatlan lövedék repült az ország felé. Ballisztikus rakétára gyanakodtak, ám ha lehet hinni az észak-koreai állami hírügynökség tájékoztatásának, ez nem teljesen igaz.

A kommunista diktatúra hadserege azt állítja, hogy most először tesztelt egy hiperszonikus rakétát.

photo_camera Ez egy észak-koreai rakéta. Fotó: STR/AFP

Az ilyen típusú rakéták sokkal alacsonyabban szállnak a ballisztikus pályán röpülő társaiknál, így könnyebben elkerülik, hogy radarok észleljék őket. Erről egy egyszerű, ám szemléletes ábrát is bemutat a hírt közlő BBC.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt