Djokovic állítólagos pozitív tesztje másnapján maszk nélkül ölelgetett gyerekeket

sport
2022 január 08., 17:00
comments 26

Ma derült ki, hogy Novak Djokovic az ausztráliai vízumkérelméhez mellékelt dokumentációjában az szerepel, hogy december 16-án pozitív lett a PCR-tesztje. Erre hivatkozva kért és kapott első körben egészségügyi felmentést az oltási kötelezettség alól, mivel így elvileg mostanra természetes immunitással rendelkezik.

Az ügy nehezen érthető részlete, hogy az oltásellenességéről is ismert Djokovic decemberben nem hozta nyilvánosságra a tesztje eredményét. És persze pontosan az történt, amire számítani lehetett: a szkeptikusok elkezdték áttúrni a pozitív teszt időpontja után kirakott közösségimédia-posztokat és a sztár nyilvános megjelenéseiről készült beszámolókat.

photo_camera Novak Djokovic egy díjátadón 2021. december 17-én. Fotó: BELGRADE TENNIS ASSOCIATION/FACEBOOK

A Daily Mail gyűjtése szerint pozitív teszt ide vagy oda, a teniszező az égvilágon semmit nem változtatott a napi rutinján. Maszk nélkül tárgyalt a jótékonysági alapjának vezetőivel, átvett egy oklevelet, másnap pedig gyerekeket ölelgetett a belgrádi teniszszvetség díjátadóján. Maszk egyik esetben sem volt rajta.

Ráadásul a szabályok szerint az Ausztrál Teniszszövetség szabályai szerint az oltás alól való felmentés kérelmét december 10-ig kellett volna beadnia. Az viszont igaz, hogy nem tudni pontosan, Djokovic mikor értesült róla, hogy a tesztje pozitív lett.

A világelső teniszező ugyan előzetesen felmentést kapott az oltáskötelezettség alól, de az eljárás teljesen kiakasztotta az ausztrál közvéleményt. Innentől kezdve már semmi nem volt olyan sima: az év első grand slam tornájára érkező Djokovicot szerdán feltartóztatták a melbourne-i reptéren, majd a hétfői bírósági döntésig egy olcsó szállodában helyezték el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.