Djokovic ügyvédei szerint a teniszező azért kapott felmentést az oltás alól, mert nemrég esett át a koronavíruson

sport
2022 január 8., 8:38
comments 4

Miután Novak Djokovic az Australian Openre tartva nem kapta meg Ausztráliába a vízumot, mert a hatóságok nem találták meggyőzőnek azokat az orvosi papírokat, amik igazolják, hogy miért nincs beoltva a koronavírus ellen, ügyvédei fellebbeztek a döntés ellen. Az általuk benyújtott dokumentumokban a BBC szerint arra hivatkoznak, hogy a szerb sportoló nemrég volt koronavírusos, ezért kapott felmentést az oltáskötelezettség alól. Arról, hogy megfertőződött, decemberben nem adott hírt a játékos.

photo_camera Novak Djokovic a 2020-as Australian Openen. Fotó: Greg Wood/AFP

Az iratok szerint Djokovic első pozitív PCR tesztjének dátuma 2021. december 16., és az ügyvédek szerint 14 nappal a decemberi pozitív tesztje után a sportolónak „az elmúlt 72 órában nem volt Covid-19-re utaló láza vagy légúti tünetei”.

Djokovic oltásellenessége közismert, az ausztrál szabályok ugyanakkor nagyon szigorúak. Alapvetően csak oltottak léphetnek be az országba, orvosi papírokkal lehet kiharcolni, hogy ettől eltekintsenek. Djokovic a torna szervezőitől korábban megkapta az előzetes felmentést, ami már akkor közfelháborodást keltett az országban. A határon nem találták rendben az igazolásait, ezért majdnem fél napig várakoztatták a reptéren. Most karanténhotelben várakozik, a bírósági döntés hétfőn várható.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt