Életfogytiglant kaptak a georgiai kocogó kőszívű gyilkosai

január 8., szombat 7:02
21

Megszületett az ítélet annak a három fehér bőrű férfinak az ítéletében, akik a pickupjukkal két éve üldözőbe vettek egy a környékükön kocogó fekete férfi, Ahmed Arberyt, aki szerintük hasonlított egy betörőre. Dulakodni kezdtek, és az egyik vádlott lelőtte.

Travis McMichael sörétes puskával ölte meg a környékükön kocogó Ahmoud Arberyt. Fotó: -/AFP

A vádlottak bűnösségét már novemberben kimondták az esküdtek, akik nem hitték el a Gregory McMichael (66) és fia, Travis (35), valamint szomszédjuk, a végig videózó William Bryan verzióját, miszerint önvédelemből cselekedtek. Arberyt Travis lőtte le egy sörétes puskával, az ügyről itt írtunk részletesen.

A két fővádlottat kőszívűnek nevező bíró szerint az önbíráskodás veszélyes dolog, és amikor másokról a legrosszabbat feltételezzük, a legrosszabb arcunkat mutatjuk. Mivel a McMichael-ek a megbánás legkisebb jelét se mutatták, életük végéig börtönben kell maradniuk, Bryan szintén életfogytiglanit kapott, de 30 év múlva feltételesen szabadulhat.

Ahmoud Arbery gyilkosai hamarosan gyűlöletbűncselekmény - a rasszista indíték - miatt egy külön perben is bíróság elé állnak. A pénteki ítéletet mindhárman megfelebbezik. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt