Ezrek tüntettek Németországban a korlátozások ellen

járvány
2022 január 08., 17:56
"Covid-diktatúra" ellen tüntető csoport Düsseldorfban
photo_camera "Covid-diktatúra" ellen tüntető csoport Düsseldorfban Fotó: MALTE KRUDEWIG/dpa Picture-Alliance via AFP

Oltásellenesek és vírusszkeptikusok ezrei tüntetett a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozását célzó óvintézkedések ellen szombaton Németországban - írja az MTI.

A legnagyobb megmozdulást Hamburgban szervezték: az északi városban körülbelül 16 ezren vettek részt a rendőrség szerint a tiltakozó gyűlésen.

Ugyan a szervezők hangosbemondón keresztül figyelmeztették a résztvevőket, hogy viseljenek maszkot, és tartsák az előírt távolságot, sokan nem tettek eleget a felszólításnak.

Egy tiltakozó a jelentések szerint Dávid-csillagot viselt a ruháján oltatlan felirattal. Ellene uszítás gyanúja miatt vizsgálatot indított a rendőrség.

Magdeburban, Freiburgban és Schwerinben is sokan tüntettek, viszont meglepő módon Berlinben alig kétszáz ember ment ki az utcára az intézkedések ellen.

Zwönitzben egy péntek esti tüntetés során pirotechnikai eszközökkel támadtak a rendőrökre. A tiltakozókat végül visszaszorították, mire szétszéledtek. A rendőrség nyomozást indított.

Németországban a karanténszabályokon épp enyhített a szövetségi kormány, de a szolgáltatások terén viszont pénteken szigorítottak a szabályokon: éttermekbe ezen túl csak azok léphetnek be, akik oltottnak vagy gyógyultnak számítanak, és ezen felül fel tudják mutatni az emlékeztető (harmadik) oltásról szóló igazolásukat vagy egy friss, negatív covid-tesztet.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.