Koronavírus-számok Magyarországon 5/17/2022
Elhunytak 0 Σ 46 343
Kórházban 0 Σ 1 015
Fertőzöttek 0 Σ 1 909 948
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak 0 Σ 6 407 918
A legújabb trendek

Ezrek tüntettek Németországban a korlátozások ellen

január 8., szombat 16:56
"Covid-diktatúra" ellen tüntető csoport Düsseldorfban Fotó: MALTE KRUDEWIG/dpa Picture-Alliance via AFP

Oltásellenesek és vírusszkeptikusok ezrei tüntetett a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozását célzó óvintézkedések ellen szombaton Németországban - írja az MTI.

A legnagyobb megmozdulást Hamburgban szervezték: az északi városban körülbelül 16 ezren vettek részt a rendőrség szerint a tiltakozó gyűlésen.

Ugyan a szervezők hangosbemondón keresztül figyelmeztették a résztvevőket, hogy viseljenek maszkot, és tartsák az előírt távolságot, sokan nem tettek eleget a felszólításnak.

Egy tiltakozó a jelentések szerint Dávid-csillagot viselt a ruháján oltatlan felirattal. Ellene uszítás gyanúja miatt vizsgálatot indított a rendőrség.

Magdeburban, Freiburgban és Schwerinben is sokan tüntettek, viszont meglepő módon Berlinben alig kétszáz ember ment ki az utcára az intézkedések ellen.

Zwönitzben egy péntek esti tüntetés során pirotechnikai eszközökkel támadtak a rendőrökre. A tiltakozókat végül visszaszorították, mire szétszéledtek. A rendőrség nyomozást indított.

Németországban a karanténszabályokon épp enyhített a szövetségi kormány, de a szolgáltatások terén viszont pénteken szigorítottak a szabályokon: éttermekbe ezen túl csak azok léphetnek be, akik oltottnak vagy gyógyultnak számítanak, és ezen felül fel tudják mutatni az emlékeztető (harmadik) oltásról szóló igazolásukat vagy egy friss, negatív covid-tesztet.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt