Négy toronyház is épülhet a Láng Gépgyár helyére

január 8., szombat 9:37
4

Novemberben a kormány rozsdaövezeti akcióterületté nyilvánította a hajdani Láng Gépgyár a Rahimkulov-családhoz tartozó angyalföldi területét, december végén pedig elindult a Láng quarter (Láng-negyed) munkanevű új városközpont engedélyeztetésének első fázisa, a környezetvédelmi eljárás.

A Népszava szerint a dokumentációból kiderül, hogy 280 ezer nm-en lakóépületek, irodaházak, szálloda, üzletek, közösségi terek épülnének további 130 ezer nm-nyi felszín alatti parkolóval. A Váci út és a Turbina utca sarkán álló, műemléki védettségű csarnok kivételével mindent elbontanak.

A Láng-negyed látványterve. Fotó: Paulinyi&Partners

A terv szerint a Váci út és a Vizafogó utca sarkánál négy irodatorony épül, ezek magassága elérheti a 65 métert, ami nagyjából akkora, mint az Árpád híd pesti hídfőjénél lévő új irodaépületeké. A komplexum Váci úti homlokzata 120 méter hosszú lehet.

A beruházás értéke elérheti a 150 milliárd forintot, ennek keretében 230 szobás szálloda, többtermes konferenciaközpont és 1424 lakás épül, a beruházás 2031-re készülne el. Az előírt 25 százalékos zöldfelületet tetőkertek létesítésével tervezik betartani.

Frissítés: Cikkünk első verziójában arról írtunk, hogy a XIII. kerület tervtanácsa a terveket elutasította. A testület valójában a Rahimkulov-család cégeinek egy másik, Bodor utcai beruházásának a terveit utasította el, azt minősítette erre válaszul a kormány kiemelt beruházássá, és emiatt fordult a kerület az Alkotmánybírósághoz. A tévedésért elnézést kérünk.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt