A cancel culture veszélyeire hívta fel a figyelmet a pápa

január 11., kedd 5:55
2

„Az ideológiai gyarmatosításnak az a formája, amely nem hagy teret a véleménynyilvánítás szabadságának, most a »cancel culture« formáját öltötte fel, és meghódított már sok közösséget és intézményt” - mondta hétfőn Ferenc pápa egy diplomatáknak tartott beszédében.

Az esemény fő célja a vakcinákkal kapcsolatos félretájékoztatás elítélése volt. Itt került szóba az „egyirányú gondolkodás”, mely a pápa szerint megkísérli tagadni vagy újraírni a történelmet a mai értékek alapján.

A pápa a diplomaták előtt hétfőn. Fotó: HANDOUT/AFP

Szerinte mindezek egyre inkább az emberiség természetes alapjait és az emberek identitását alkotó kulturális gyökereket megtagadó gondolkodáshoz vezettek.

A Reuters tudósítása megjegyzi, hogy a pápa azután beszélt erről, hogy a múlt hónapban napvilágra került egy azóta visszavont Uniós segédanyag, amelyben felmerült, hogy az intézmények mellőzhetnék a karácsony szót. Ez ellen akkor Pietro Parolin bíboros, egy vatikáni államtitkár is szót emelt.

Azoknak, akik nincsenek tisztában a „cancel culture” pontos jelentésével, ebben a cikkben találnak magyarázatot.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt