Bocsánatot kért a brit áramcég, amiért azt tanácsolta ügyfeleinek, hogy ölelgessék a kisállataikat és egyenek zabkását, ha melegre vágynak

január 11., kedd 17:38
2

Az Egyesült Királyság egyik legnagyobb energiaszolgáltatója, az OVO Energy bocsánatot kért, miután olyan tippeket adtak az ügyfeleiknek, hogy ha melegre vágynak otthon, akkor bújjanak össze a kisállataikkal és a szeretteikkel, egyenek zabkását, viseljenek több réteg ruhát, hagyják nyitva a sütő ajtaját sütés után és mozogjanak a lakásban takarítással, hulahopp-versennyel vagy ugrálással. Egy munkáspárti képviselő, Darren Jones érzéketlennek nevezte a tippeket, hiszen sok családnak okoznak gondot a magas energiaszámlák.

Példa ölelnivaló kisállatra. Fotó: Kiss Imola

Az Ovo Energy szóvivője azt mondta, „szégyellik magukat, és őszintén elnézést kérnek”, amiért egy olyan linket küldtek a vállalathoz tartozó SSE Energy Services ügyfeleinek, ami egy „energiatakarékossági tippeket tartalmazó” blogposztra vitte őket. A posztot, ami arról szólt, hogy hogyan tartsuk magunkat melegen anélkül, hogy felcsavarnánk a fűtést, eltávolították, hogy „értékesebb információkkal frissítsék fel az ügyfelek számára”. A megélhetési költségek és az emelkedő energiaszámlák közepette ugyanis nem vette ki túl jól magát a poszt.

A BBC-nek azt nyilatkozta a cég, hogy rájöttek, a blog tartalmát „rosszul ítélték meg és nem volt hasznos”. „Tudjuk, hogy ebben az évben sok ügyfelünk milyen nehéz helyzetben lesz.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt