Ébren töltött óráink egyharmadát töltöttük telefonozással tavaly

INTERNET
2022 január 12., 14:05

Az androidos mobilpiac 10 legjelentősebb országának felhasználói ébren töltött óráik nagyjából harmadát, átlagosan napi 4,8 órát töltöttek mindenféle appok böngészésével, derül ki az App Annie's nevű elemzőcég beszámolójából.

A legtöbbet Brazíliában és Indonéziában bámulják a telefonjaikat a felhasználók, itt az átlagos napi képernyőidő 5,4 óra volt, az amerikaiak telefonozási átlaga napi 4,2 óra, az Egyesült Királyságban pedig napi négy óra.

A 2019-es adatokhoz képest 30 százalékkal nőtt meg a telefonos appokon eltöltött idő.

Nem túl meglepő adat, hogy a legtöbb időt a közösségimédia-felületeken töltik a felhasználók, tízből hét percet valamilyen közösségi oldalon, fénykép- vagy videómegosztó alkalmazásban töltöttek az emberek. A 2021-es év legtöbbször letöltött applikációja a TikTok volt.

Egy csomó pénzt is elköltöttünk az alkalmazásokban, 19 százalékkal többet, mint tavaly. Az App Annie's szerint az iOS App Store-jában, az androidos Google Playben és más kínai androidos applikáció-boltokban percenként 320 000 dollár forgalom keletkezett, összesen pedig 170 milliárd dollár volt a 2021-es költés. (Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.