Ha Jézus élne, saját kezűleg lőné agyon a szemtelen vadállatokat

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
január 12., szerda 9:12
34

A 2010 óta tartó Fidesz-korszak legkomolyabb szellemi teljesítményével rukkolt elő Semjén Zsolt és Bayer Zsolt friss, közös könyvükben. Megteremtették ugyanis a fideszes teológiát. Szó szerint, nem viccből vagy metaforikus értelemben. Végtére is Semjén végzettsége szerint teológus.

A fideszes teológia egy mondatban:

A páros bibliai alapon, a Könyvben írottak szó szerinti értelmezéséből kiindulva, teológiai érvekkel vezeti le, hogy a Teremtés valódi célja - ateisták kedvéért: az élet értelme - a vadászat, és az ember az Úr explicit akarata ellenére tesz, ha nem vadászik.

Nem lennék a nem vadászó fideszesek helyében!

A fideszes teológia több mondatban:

Szégyenkező exbűnösként azonnal el kell árulnom, hogy eredetileg a felszínes, világi szórakozás céljából vásároltam meg a könyvet, ami utóbb a Könyvek Könyvének bizonyult. Hogy is ne lettem volna lelkes. Az „A vadászat választott engem” című, frissen megjelent kötetnek eleve négy, egyformán ígéretes szerzője van: a már említett fideszes power couple, vagyis Semjén és Bayer, aztán Szőke Gábor Miklós állatspecialista NER-szobrászművész és a nagyközönség szemében talán legkevésbé ismert Vásáros Zsolt, aki az elképzelhető legfideszesebb művészeti ág művelője: döglött, majd kitömött állatokból készít elképesztően drága installációkat.

Semjén vallomásos prózája Bayer novelláival rétegezve, miközben a háttérben durrognak a golyós puskák? Úgy csorgott a nyálam, mint amikor egy baranyai nagyközség egyik megbecsült polgára kitálalta elém életem első, orvvadászatból származó borzpörköltjét. Olyan sötét volt a borzhús, mint az egyszeri EU-pályázatíró lelkiismerete!

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt