Ha Jézus élne, saját kezűleg lőné agyon a szemtelen vadállatokat

MŰVÉSZET
2022 január 12., 09:12
comments 34

A 2010 óta tartó Fidesz-korszak legkomolyabb szellemi teljesítményével rukkolt elő Semjén Zsolt és Bayer Zsolt friss, közös könyvükben. Megteremtették ugyanis a fideszes teológiát. Szó szerint, nem viccből vagy metaforikus értelemben. Végtére is Semjén végzettsége szerint teológus.

A fideszes teológia egy mondatban:

A páros bibliai alapon, a Könyvben írottak szó szerinti értelmezéséből kiindulva, teológiai érvekkel vezeti le, hogy a Teremtés valódi célja - ateisták kedvéért: az élet értelme - a vadászat, és az ember az Úr explicit akarata ellenére tesz, ha nem vadászik.

Nem lennék a nem vadászó fideszesek helyében!

A fideszes teológia több mondatban:

Szégyenkező exbűnösként azonnal el kell árulnom, hogy eredetileg a felszínes, világi szórakozás céljából vásároltam meg a könyvet, ami utóbb a Könyvek Könyvének bizonyult. Hogy is ne lettem volna lelkes. Az „A vadászat választott engem” című, frissen megjelent kötetnek eleve négy, egyformán ígéretes szerzője van: a már említett fideszes power couple, vagyis Semjén és Bayer, aztán Szőke Gábor Miklós állatspecialista NER-szobrászművész és a nagyközönség szemében talán legkevésbé ismert Vásáros Zsolt, aki az elképzelhető legfideszesebb művészeti ág művelője: döglött, majd kitömött állatokból készít elképesztően drága installációkat.

Semjén vallomásos prózája Bayer novelláival rétegezve, miközben a háttérben durrognak a golyós puskák? Úgy csorgott a nyálam, mint amikor egy baranyai nagyközség egyik megbecsült polgára kitálalta elém életem első, orvvadászatból származó borzpörköltjét. Olyan sötét volt a borzhús, mint az egyszeri EU-pályázatíró lelkiismerete!

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.