Angyalbögyörővel kényeztetik az arabokat a magyar szakácsok Dubajban

gasztronómia
január 13., 12:36
comments 2

A Dubaji Világkiállításon a magyar megjelenés részeként kiemelt szerepet kap Magyarország gasztronómiai kínálatának bemutatása is – tudtuk meg a Magyar Turisztikai Ügynökség közleményéből. Amely szerint a Magyar Pavilon éttermének egyik legújabb fogása ötvözi az arab világ különleges ízeit a magyar hagyományokkal. Az ételt a pavilon séfje, Pintér Károly álmodta meg, aki a Dubajban megtapasztalt ízvilágot, fűszereket és hangulatot használta inspirációként.

A kifejezetten a Dubaji Világkiállításra készült „angyalbögyörő” fúziós ételt klasszikus nudlival és tépett kacsahússal tálalják, amit az arab gasztronómiára jellemző datolyakrémmel, pisztáciával, bodzás-hibiszkusz zselével és zatarral, az egyik legismertebb keleti fűszerrel színesítenek. A fogást az első pillanattól kezdve komoly érdeklődés övezi a látogatók körében, írja az MTÜ. Emellett az étlapon a karácsony óta elérhető egyedi halászlének akkora sikere volt, hogy immár állandó fogásként szerepel a kínálatban.

A Magyar Pavilon bisztrójának konyháján nyolc szakmai kiválóság dolgozik, akik az ország legkiválóbb vendéglátóhelyein, 5 csillagos szállodáiban, illetve Michelin-csillagos éttermeiben bizonyítottak – őket nem sorolta fel az ügynökség –, a menüsort pedig Pintér Károly állította össze, amiben Csapody Balázs, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia alelnöke közreműködött.

A fúziós angyalbögyörő pedig így néz ki:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt