Búvárok és mentők tartottak mesterkurzust arról, hogy hogyan kell jeges vízbe merülni vízkereszt alkalmából

január 13., csütörtök 10:38
5

Szép és még inkább látványos ortodox szokás: a vallás hívei egyes szláv vidékeken vízkereszt alkalmából jeges vízbe merülnek – a Julián naptár miatt értelemszerűen január 19-én –, miután az akciót megelőzően az illetékes pópa megáldotta a vizet, így az a következő év ünnepéig szentnek és tisztának tekintendő. A Karpataljalap.net híre szerint a tradíció a szomszédban is él, de úgy tűnik, a híveknek még van mit tanulniuk a részletekről.

Az ortodox vízkereszt biztonságos lebonyolítása érdekében ugyanis a rendkívüli helyzetek szolgálatának munkatársai mesterkurzust tartottak Ungváron csütörtök délelőtt. Az eseményen búvárok és mentők mondták el és mutatták be az Ung folyóban, hogy hogyan kell egészségkárosodás nélkül merülni, sőt arról is szó esett, hogy miként lehet megmenteni a jég alá esett embert, szükség esetén megfelelően elvégezve az újraélesztését.

Az internet világa egyébként tele van vonatkozó oktatóvideókkal, ezek közül az egyik legprofibb személy rövid bemutatóját máris megmutatjuk.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt