„Piros volt a paradicsom, nem sárga. Olcsó lesz a kristálycukor, nem drága!”

POLITIKA
2022 január 13., 05:33
comments 6

Második hete naponta többször, random időpontokban szólal meg a fejemben önkéntelenül az új magyar himnusz, hogy „Piros volt a paradicsom...”, igaz, az elmúlt napokban egy kicsit alábbhagyott, de ma minden újra fog kezdődni, és nem csak nálam, mert Zsigmond Barna Pál fideszes képviselő kiírta Facebookra, hogy:

„Piros volt a paradicsom, nem sárga. Olcsó lesz a kristálycukor, nem drága!”

A legfontosabbaknak ítélt élelmiszerek árának befagyasztását ünneplő képviselő posztja alatt aztán sorra jelentek meg egymás után a fideszes influenszerek, így Németh Zsolt is két emojival:

Erre nem sokkal később az Amerikai-Magyar Polgári Körök Szövetsége Facebook-oldala kontrázott rá pár csirkecombos, bagettes, tejes emojival:

Hogy aztán Harrach Péter vessen véget a bulinak a dal totálisan rímtelen, és emiatt végtelenül lelombozó befejezésével:

„Magyarország előre megy, az árak pedig vissza! Védjük meg az elért eredményeinket!”

Zsigmond Barna Pál azt már elfelejtette megemlíteni bejegyzésében, hogy a KSH adatai szerint 2021 novemberében pontosan ugyanannyiba került a kristálycukor kilója, mint 2017 januárjában: 267 forintba.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt