Koronavírus-számok Magyarországon 10/19/2022
Elhunytak + 118 Σ 47,798
Kórházban - 103 Σ 1,597
Fertőzöttek + 11,947 Σ 2,132,490
Tesztek 0 Σ 11,394,556
Oltottak 0 Σ 6,418,810
A legújabb trendek

Vért izzadva se lehet leiratkozni a kormány hírleveléről

POLITIKA
január 13., 7:57
comments 8

Rengetegen kaptak a napokban kormányzati emailt a 2022-ben osztott támogatásokról, miután az oltási regisztrációval megadták a címüket és a szükséges hozzájárulást a kormánynak.

Elvileg, ha írunk egy levelet a leiratkozas.kormanytajekoztato@mk.gov.hu címre, leiratkozhatunk a reklámokról, de a Telex több olyan embert idéz, akinek ez nem sikerült. Volt, aki hatszor próbálkozott, de azóta is kapja a leveleket.

Egy évvel ezelőtt, az oltási kampány kezdetén a kormány nem válaszolta meg egyértelműen, kötelező-e regisztrálni az internetes felületen ahhoz, hogy oltást kapjunk. Aki megtette, és meg akarta kapni a vakcinákkal kapcsolatos tájékoztatást is, jóváhagyta a további kapcsolattartást és az adatok kezelését.

Ezzel hozzájárult, hogy az adatai a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodához, majd az állami tulajdonban levő, a Nemzeti Választási Rendszert is üzemeltető Idomsoft Zrt.-hez kerüljenek. A cég állami kézbe vétele után olyan vezetőket neveztek ki az élére, akik korábban személyesen részt vettek a Fidesz kampányában és szorosan kötődnek a párt vezetéséhez.

A kormány a járvány kezdete óta összekapcsolja a politikai kommunikációt a vírustájékoztatással. A koronavirus.gov.hu oldalon ugyan nagyon kevés adatot tesznek közzé, azokat is követhetetlenül, viszont rendszeresen olvashatunk az aktuális intézkedésekről, amiknek semmi közük a járványhoz. Csütörtök reggel például az a vezető hír, hogy maximálták egyes élelmiszerek árát, a következő cikkben pedig a 13. havi nyugdíjról írnak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt