Vért izzadva se lehet leiratkozni a kormány hírleveléről

POLITIKA
2022 január 13., 07:57
comments 8

Rengetegen kaptak a napokban kormányzati emailt a 2022-ben osztott támogatásokról, miután az oltási regisztrációval megadták a címüket és a szükséges hozzájárulást a kormánynak.

Elvileg, ha írunk egy levelet a leiratkozas.kormanytajekoztato@mk.gov.hu címre, leiratkozhatunk a reklámokról, de a Telex több olyan embert idéz, akinek ez nem sikerült. Volt, aki hatszor próbálkozott, de azóta is kapja a leveleket.

Egy évvel ezelőtt, az oltási kampány kezdetén a kormány nem válaszolta meg egyértelműen, kötelező-e regisztrálni az internetes felületen ahhoz, hogy oltást kapjunk. Aki megtette, és meg akarta kapni a vakcinákkal kapcsolatos tájékoztatást is, jóváhagyta a további kapcsolattartást és az adatok kezelését.

Ezzel hozzájárult, hogy az adatai a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodához, majd az állami tulajdonban levő, a Nemzeti Választási Rendszert is üzemeltető Idomsoft Zrt.-hez kerüljenek. A cég állami kézbe vétele után olyan vezetőket neveztek ki az élére, akik korábban személyesen részt vettek a Fidesz kampányában és szorosan kötődnek a párt vezetéséhez.

A kormány a járvány kezdete óta összekapcsolja a politikai kommunikációt a vírustájékoztatással. A koronavirus.gov.hu oldalon ugyan nagyon kevés adatot tesznek közzé, azokat is követhetetlenül, viszont rendszeresen olvashatunk az aktuális intézkedésekről, amiknek semmi közük a járványhoz. Csütörtök reggel például az a vezető hír, hogy maximálták egyes élelmiszerek árát, a következő cikkben pedig a 13. havi nyugdíjról írnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.