Ungár: Vajon a Fidesznek dolgozó melegek szerint is elvezet a homoszexualitás a pedofíliához?

POLITIKA
2022 január 14., 10:15
comments 20

Orbán Viktor hosszan beszélt péntek reggel a Kossuth rádióban a gyermekvédelminek nevezett népszavazásról, ami részben arról szól, hogy ne lehessen az iskolákban a szülők hozzájárulása nélkül „szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást” tartani.

Amikor a műsorvezető az ilyen iskolai foglalkozásokról, „transzvesztiták” előadásairól kérdezte, Orbán először a pedofíliáról, a szexuális ragadozókról kezdett beszélni, amit szerinte a magyar törvények megfelelően kezelnek, „ez a gyermekvédelem egyik kérdése”.

Ezután külön tárgyalt „bizonyos szexuális szokásokat, amiket a szülők egyébként nem fogadnak el, vagy nem szeretnék, ha a saját családjukban is megjelenne, ezt népszerűsíti az állam vagy az iskolai rendszer, vagy megengedi az iskolai rendszer, hogy ilyen népszerűsítő, propagandisztikus előadásokat a szülők megkérdezése nélkül a gyerekeik elé tárjanak”.

Orbán szerint „van egy nagyon nagy vita” arról, hogy ezek a „bizonyos szexuális szokások” elvezetnek-e a pedofíliához.Ungár Péter, az LMP nyíltan meleg politikusa „súlyos, gyűlöletkeltő, hazug mondatként” értékelte a miniszterelnök szavait, és azt írta, felmerül három kérdés:

photo_camera Fotó: botost/444.hu
  1. „Most akkor végre abbahagyja a jobboldal annak a bohócságnak a mondogatását, hogy a „gyermekvédelminek” nevezett népszavazás nem a homofóbiáról szól? A hazug szólamokat, hogy nem szólnak bele felnőtt emberek magánéletébe kihagyhatjuk a jövőben, most, hogy egy rendkívül súlyos bűncselekménnyel mossa össze az összes magyar homoszexuálist a miniszterelnök?
  2. Bár én senkinek sem szeretnék a magánéletével foglalkozni, de a Fidesznek dolgozó homoszexuális emberek vajon hol helyezkednek el ebben a jobboldalon felettébb érdekesnek számító vitában? Szerintük is elvezet a homoszexualitás a pedofíliához? Legalább belső körben el merik mondani a megélt valóságát a homoszexualitásnak?
  3. Orbán Viktor, amikor tavaly júniusban arról beszélt, hogy védi a homoszexuális fickók jogait, akkor is gondolkozott, hogy elvezet-e a homoszexualitás a pedofíliához? Mikor hazudott? Most vagy akkor?”

Ungár decemberi interjújában azt mondta a 444-nek, hogy tudatosan lebegteti egyes fideszesek homoszexualitását. Nem outoltatja őket, mert azzal belemenne mások magánéletébe, viszont szerinte így is mindenki tudja, a másik oldalon is, hogy igazat mond.

„(...) az az álszentségnek egy rendkívül magas foka, ha valaki úgy csinál egy homofób kampányt, ha közben nem kifejezetten heteroszexuális” - mondta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.