Tavaly is többen bicikliztek Budapesten, mint egy évvel korábban

január 17., hétfő 18:40

Folytatódott 2021-ben a "biciklis reneszánsz" Budapesten, a Magyar Kerékpárosklub közleménye szerint ugyanis 2021-ben 2,68 százalékkal többen bicikliztek a fővárosban, mint 2020-ban.

A BKK kerékpáros forgalomszámlálója 2020-ban 2 771 710 biciklis elhaladást számolt össze, tavaly ez a szám 2 844 699-re nőtt, vagyis közel 73 ezerrel több tekertek el a mérők előtt.Ennél amúgy lehet, hogy még többen választották a kerékpárt autózás, tömegközlekedés vagy a séta helyett Budapesten, a BKK számlálója ugyanis egy ponton meghibásodott, így több hét adatai elvesztek.

"Az adatok azt mutatják, hogy továbbra is egyre többen ismerik fel a kerékpározás előnyeit, de a növekedés fenntartásához folytatni kell a fejlesztéseket, hiszen ezzel a nem biciklizőknek is élhetőbb várost teremtenek" - olvasható a Magyar Kerékpárosklub közleményében. Viszont ahhoz, hogy ne érjen el újabb platót a biciklis forgalom az autós forgalom növekedése mellett, további jelentős fejlesztésekre lenne szükség a klub szerint.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt