Egykori jobbkeze szerint Boris Johnson hazudik az illegális covidbuliról

külföld
2022 január 18., 06:34
comments 1

Tovább dagad a brit miniszterelnök bulibotránya. Boris Johnson múlt héten elismerte, hogy 2020 májusában részt vett egy kerti partin a Downing Street-i rezidencián, miközben országszerte korlátozták a gyülekezést a járvány miatt.

Állítása szerint nem tudta, hogy összejövetelre készülnek, egyszerűen azt hitte, munkához kapcsolódó eseményről van szó, és az emailt sem vette észre, amiben személyi titkára megkérte a 100 fős stáb tagjait, hogy vigyenek maguknak, amit inni akarnak. Johnson tagadta, hogy figyelmeztették volna.

Egykori jobbkeze, a brexitkampány vezetőjeként ismertté vált Dominic Cummings szerint a miniszterelnök nem mond igazat. Blogjában azt írja, annak idején ő maga szólt Johnson titkárának, hogy a bulival megszegik a szabályokat, amire azt a választ kapta, hogy amíg tartják a távolságot, minden rendben lesz, de megkérdezi a miniszterelnököt, mit gondol. Cummings szerint Johnson rábólintott a dologra, írja a Guardian.

photo_camera Fotó: TAYFUN SALCI/Anadolu Agency via AFP

Cummings szerint ő maga is kérte Johnsont, hogy váljon meg a titkárától, mire a miniszterelnök azt válaszolta, hogy nem fogja lecserélni a saját emberét Cummingséra. Az egykori tanácsadó nem először támadja Johnsont, mióta megromlott vele a viszonya.

Johnsonnak a miniszterelnöki székébe kerülhet a botrány, már a pártján belül is egyre többen követelik a távozását.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.