Előkerült még egy belvárosi ingatlan, amit az V. kerületi fideszes önkormányzat adott el Schadl Györgynek

bűnügy
2022 január 18., 19:33
comments 1

Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar letartóztatott vezetője 389 ezer forintos m2-áron vehette meg azt a Városház utcai, 49 m2-es üzlethelyiséget, amit 2019-ben vásárolhatott meg az V. kerület fideszes vezetésű önkormányzatától – írta meg az RTL.

A 19 millió 38 ezer forintos vételárat az V. kerület tájékoztatása szerint független igazságügyi szakértő szakvéleménye alapján határozták meg.

Ez az ingatlan már a második, amely a belvárosi önkormányzattól került Schadl György tulajdonába, de Karácsony Gergely hétfőn arról beszélt, hogy Schadl egy rakás gyanús ingatlanügyletet kötött két fideszes vezetésű kerülettel.

Schadl a Belvárostól vette meg a Városház utca 16. alatti ingatlant is, úgy, hogy az Karácsony szerint benne se volt az eredeti pályázati anyagban. Az ügyben eljáró ügyvéd a főpolgármester szerint megakadályozta, hogy a Főváros éljen az elővásárlási jogával, miközben kedvező áron jutott irodához.

Az akkor még fideszes vezetésű Erzsébetvárosban pedig Schadl 8 üres önkormányzati lakást vett összesen 200 millió forintért a 2019-es önkormányzati választások előtt, úgy, a kerület egyszerre árverezett el 9 lakást, amik közül Schadl 8-at nyert meg, ebből 7-et egyedüli licitálóként – mondta Karácsony, aki vizsgálóbizottságot kezdeményez az „összefüggések feltárására”.

A belvárosi önkormányzat 2015 óta nem teszi nyilvánossá az eladott ingatlanjainak a listáját. A kerületben rengeteg ingatlant adtak el gyanús körülmények között.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.