Az V. kerületben egyszerűen képtelenség jogszerűtlenül ingatlanhoz jutni

bűnügy
2016 október 7., 9:56
comments 27

A BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűncselekmények Elleni Főosztálya semmi kivetnivalót nem talált abban, hogy Rogán Antal üzletfele és feltalálótársa, Csík Balázs 25 éves kamatmentes részletfizetési lehetőséggel és a bérlőnek járó kedvezménnyel vásárolhatott meg egy hivatalosan mindössze 23,36 millió forint értékűre becsült 82 négyzetméteres lakóingatlant a Királyi Pál utcában.

A rendőrség Tényi István augusztusi feljelentése alapján vizsgálódott az ügyben, de sikerült olyan értékbecslőt találniuk, aki még túlzónak is találta az önkormányzati ingatlanbecslő által becsült vételárat. A Népszabadság megkérdezett pár ingatlanpiaci szakértőt, akik szerint 23,3 millió forint egy 82 négyzetméteres lakásért még a vásárlás idején, 2008-ban is nevetséges ár volt, 25 éves kamatmentes részletre meg már-már

ajándék.

A rendőrség szerint viszont nem történt bűncselekmény, mert az önkormányzat mindenben az ilyen lakáseladásokat lehetővé tevő saját rendeletének megfelelően járt el. Ebben persze semmi meglepő nincs, a rendőrség minden esetben törvényesnek találta az V. kerületi ingatlanügyeket. (Via Népszabadság)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt