Az V. kerületben egyszerűen képtelenség jogszerűtlenül ingatlanhoz jutni

bűnügy
2016 október 07., 09:56
comments 26

A BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűncselekmények Elleni Főosztálya semmi kivetnivalót nem talált abban, hogy Rogán Antal üzletfele és feltalálótársa, Csík Balázs 25 éves kamatmentes részletfizetési lehetőséggel és a bérlőnek járó kedvezménnyel vásárolhatott meg egy hivatalosan mindössze 23,36 millió forint értékűre becsült 82 négyzetméteres lakóingatlant a Királyi Pál utcában.

A rendőrség Tényi István augusztusi feljelentése alapján vizsgálódott az ügyben, de sikerült olyan értékbecslőt találniuk, aki még túlzónak is találta az önkormányzati ingatlanbecslő által becsült vételárat. A Népszabadság megkérdezett pár ingatlanpiaci szakértőt, akik szerint 23,3 millió forint egy 82 négyzetméteres lakásért még a vásárlás idején, 2008-ban is nevetséges ár volt, 25 éves kamatmentes részletre meg már-már

ajándék.

A rendőrség szerint viszont nem történt bűncselekmény, mert az önkormányzat mindenben az ilyen lakáseladásokat lehetővé tevő saját rendeletének megfelelően járt el. Ebben persze semmi meglepő nincs, a rendőrség minden esetben törvényesnek találta az V. kerületi ingatlanügyeket. (Via Népszabadság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.