Hétfő óta már csak Rogán Antal üzletfelei auditálhatnak banki informatikai rendszereket

bűnügy
2016 szeptember 27., 8:43
comments 87

Hétfőn tette közzé a Magyar Nemzeti Bank azoknak a cégeknek a jegyzékét, amelyek jogosultak a magyarországi pénzintézetek informatikai auditjára. A lista nem túl hosszú,

mindössze egyetlen sorból áll, a Hunguard Kft. neve nem foglal el többet.

Egy nyáron hozott kormányrendelet alapján ez nem váratlan fordulat. A július 1-től érvényes, testre szabott kormányrendelet alapján a Hunguard monopolhelyzetbe került, a rendelet gyakorlatilag ellehetetleníti a piaci versenytársakat.

Ki is váltotta a szakma egyöntetű tiltakozását, azóta pedig az is kiderült, hogy még az MNB és a Magyar Bankszövetség is kritizálta a jogszabályt. "Írnokok vagyunk, ez a szerepünk" - reagált egy konferencián a szakmai felháborodásra Gaidosch Tamás, a jegybank informatikai felügyeletének vezetője, aki szerint az MNB kéréseit sem vették figyelembe a kormányrendelet meghozatalakor.

A kormányrendelet kedvezményezettje az a Hunguard Kft. ami a Rogán Antallal közös informatikai szabadalmat jegyző Csík Balázs és Lengyel Csaba cége, és amely az informatikai audit mellett a szabadalomban foglalt találmány forgalmazója is. (Via MNO)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt