Járóka Líviát újra jelöli a Fidesz az EP alelnöki posztjára

POLITIKA
2022 január 18., 07:54

A Fidesz újra jelöli Járóka Lívia fideszes EP-képviselőt az Európai Parlament (EP) egyik alelnöki posztjára – írja a Népszava. Járóka 2017 óta az EP alelnöke, 2019-ben újraválasztották a jelenlegi képviselő-testület megalakulásakor, akkor még az Európai Néppárt színeiben. A Fidesz márciusban lépett ki az EPP-ből, de a függetlenek közé került Járóka a helyén maradhatott, mandátuma most jár le.

Ahhoz, hogy elinduljon, a képviselő-testületből 36 képviselő aláírására van szüksége.

A lap szerint Járóka főként a szélsőjobb voksaira számíthat, mivel a lengyel kormánypártiakat tömörítő euroszkeptikus csoport inkább a saját jelöltje megválasztásáért harcol.

Az Európai Parlament előző elnöke, David Sassoli január 11-én halt meg egy súlyos betegség után. Az új elnököt és alelnököket kedden, illetve szerdán választja meg az EP plenáris ülése.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.