Orbán telefonon gratulált Trumpnak a bukott amerikai elnök arizonai kampányrendezvényéhez

POLITIKA
2022 január 18., 17:38
comments 11

Egymás kölcsönös politikai támogatásáról, a magyar-amerikai kapcsolatokról és a migrációról is szó volt Orbán Viktor miniszterelnök és Donald Trump volt amerikai elnök tárgyalásán este – közölte Havasi Bertalan.

Orbán Viktor miniszterelnök Donald Trump volt amerikai elnökkel folytat telefonbeszélgetést az irodájában.
photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök Donald Trump volt amerikai elnökkel folytat telefonbeszélgetést az irodájában. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher/MTI/MTVA

A miniszterelnök sajtófőnöke szerint a telefonos egyeztetésen Trump gratulált a magyar gazdaság kiemelkedő eredményeihez, és azt mondta, drukkol Orbánnak a soron következő parlamenti választáson.

A Fidesz elnöke megköszönte Trump politikai támogatását, és biztosította őt, hogy Magyarország a továbbiakban is jó szövetségese lesz az Amerikai Egyesült Államoknak – közölte Havasi.

Orbán gratulált az arizonai kampányrendezvényhez, amin Trump arról beszélt, hogy a szélsőséges demokraták kommunista országot akarnak csinálni az USA-ból, de Trumpék 2024-ben visszaveszik az országot.

Havasi szerint a tárgyaláson Orbán és Trump áttekintette a Magyarországot és az USA-t is sújtó migrációs válsághelyzetet, és megegyeztek abban, hogy a nemzeteink megvédése érdekében az illegális bevándorlást mindenképpen meg kell fékezni. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.