Djokovic tulajdonos egy COVID-kezelés kifejlesztésén dolgozó dán biotech cégben

üzlet
2022 január 19., 18:55
comments 3
A szerb világelső teniszező Novak Djokovic
photo_camera A szerb világelső teniszező Novak Djokovic Fotó: David Gray/AFP

2020. júniusában a szerb világelső teniszező, Novak Djokovic és felesége, Jelena Djokovic közösen 80 százalékos tulajdonrészt vásároltak egy dán biotech cégben, aminek fő profilja egy koronavírus elleni kezelés kifejlesztése. Erről a Reuters hírügynökség számolt be szerda délután.

A hírügynökség jelentése alapján a QuantBioRes nevű orvosi kutató-fejlesztő központról van szó. A céget vezető Ivan Loncarevic megerősítette, hogy Djokovicék voltak a vevők, de azt nem árulta el, hogy mennyit fizettek a tulajdonrészért.

A QuantBioRes olyan peptideket fejleszt, amik gátolják a vírus emberi sejtbe való bejutását. A klinikai vizsgálataik még a nyáron elkezdődhetnek Nagy-Britanniában. Loncarevic hangsúlyozta a megkeresés során, hogy nem vakcinán dolgoznak, hanem kezelésen.

A cégnek mintegy tucatnyi kutatója dolgozik Dániában, Ausztráliában és Szlovéniában. Djokovic szóvivője nem reagált az értesülésre.

Djokovic, aki nem vett fel oltást a koronavírus ellen, azóta került az oltásvita középpontjába, hogy január 5-én megérkezett Ausztráliába megvédeni bajnoki címét az Australian Openen. Ausztrália csak oltott vendégeket fogad, szigorú beutazási szabályok vannak érvényben, így 11 napos kálvária végén Djokovicot végül kitoloncolták az országból, miután vízumát visszavonták.

A szerb világelsőnek 20 Grand Slam-győzelme van, csakúgy mint a tornán résztvevő spanyol Rafael Nadalnak és a jelenleg sérült svájci Roger Federernek.

Djokovic karrierje a következő időszakban komoly veszélybe került. A francia kormány már jelezte, hogy amennyiben nem oltatja be magát, a játékos nem vehet részt a tavasszal esedékes Roland Garroson sem. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.