Huszonhatodmagával Bödőcs Tibor is azt fogja üzenni mindenkinek, hogy roppant fontos a választások tisztaságának a védelme

POLITIKA
2022 január 20., 09:20

Az Unhack Democracy csoport Számolj a demokráciért címmel videókampányt indít, melynek keretei közt 26 előadóművészt – köztük Csákányi Esztert, Nagy Ervint, Lengyel Tamást, Bödőcs Tibort, Lovasi Andrást – kértek fel, hogy csatlakozzanak hozzájuk, és közösen adják át az üzenetet arról, hogy miért fontos a választások tisztaságának védelme. A kisfilmek megálmodója és rendezője Bodó Viktor, aki a csoport kutatási anyagait és céljait használta fel legfőbb inspirációként.

A videókkal a szavazatszámlálást szeretnék népszerűsíteni, felhívva a választópolgárok figyelmét a felkészült szavazatszámlálás jelentőségére.

Az Unhack Democracy több mint 1000 szavazatszámlálóval készített felméréséből ugyanis egyértelműen kiderült, hogy a gyakorlatias oktatás hiánya miatt a bizottsági tagoknak nincs meg a tudásuk és a magabiztosságuk ahhoz, hogy fellépjenek a szavazóhelyiségekben tapasztalt rendellenességekkel szemben. Ezért is készítettek interaktív e-learning tananyagot, amit minden választópolgár és párt részére díjmentesen elérhetővé tesznek februárban.

A szóban forgó honlap ide kattintva érhető el, az alábbi videó viszont még nem a bödőcsös:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.