Keselyűk, Völner Pál és Orbán-jéghegy az ellenzék új kampányvideójában

január 20., csütörtök 13:39
27

A rezsicsökkentés/határkerítés marad, Orbán megy plakátok után újabb kampánnyal állt elő az ellenzéki összefogás: most egy animált videóban jutnak el a szegény magyar családoktól a legfelsőbb szintű korrupcióig, 50 másodpercben.

A videó, amelyet Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt osztott meg Facebook-oldalán, azzal indul, hogy a járvány alatt sokan elveszítették a munkájukat, így nehezebb volt fizetniük a lakáshiteleik törlesztőit. Itt jönnek a képbe a bőrdzsekis-napszemüveges gengszterként ábrázolt bírósági végrehajtók, ahonnan persze hamar eljutunk Völner Pálig, majd egy pénzeszsákokból álló jéghegyig, ami lassan Orbán Viktorrá alakul. Közben vannak pénzszivattyúval felpimpelt luxusjachtok is. Ja, és Sars-Cov-2 vírusok között köröző keselyűk.

A videó konkrét összefüggést kíván felvázolni az egyszerű, hitelüket nehezen törlesztő vagy törleszteni nem tudó állampolgárok és az állami korrupció között, a Schadl-Völner korrupciós botrányra utalva, vagyis hogy kiderült, a bírósági végrehajtói kar vezetője rendszeresen korrumpálta Varga Judit igazságügyi miniszter helyettesét. A 444 megszerezte az ügy nyomozati anyagát, és kollégáim már több cikket is írtak arról, hogyan adott át Schadl György milliókat Völnernek a minisztérium kapujában, és hogyan intézett el jogi vizsgákat Rogán Antal kabinetfőnökének.

Nincs ebben semmi személyes, ilyen a rendszer. Meg kell adni a főnöknek, ami a főnöké. - mondja a videóban Nagy Zsolt narrátor, miközben a háttérben egy halom pénzt Orbán Viktorrá változik.

"Új lakás vagy ház? Hitel, hitel és még több hitel. Ha pedig nem sikerül törleszteni, akkor jönnek a legfelülről kézivezérelt bírósági végrehajtók, hogy kíméletlenül pénzzé tegyék a szerencsétlenül járt magyar emberek vagyonát" - írja Márki-Zay a videó mellé írt szövegében. Érdemes persze megjegyezni, hogy az Orbán-kormány a járvány magyarországi megjelenése után viszonylag hamar bevezette a hiteltörlesztési moratóriumot, amit bizonyos feltételekkel még mindig fenntart. Vagyis a videó sugalmazásával ellentétben, a járvány alatt valószínűleg viszonylag kevés ember került olyan helyzetbe, hogy nem tudta törleszteni a hiteleit, és ezért a végrehajtók elvitték a vagyonát.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt