Márciusban jöhet a félórás és másfél órás BKK-jegy

közlekedés
2022 január 20., 13:56
comments 13

A fővárosi közgyűlés jövő héten dönt az időalapú jegyekről, amelyekkel az utasok egy meghatározott időintervallumban korlátlanul vehetik igénybe a BKK járműveit. Az új jegytípus márciustól lesz elérhető, kizárólag a mobiljegy alkalmazásban.

A BKK októberben egy Facebook-szavazás formájában kérte ki az emberek véleményét, hogy milyen időkorlátra szóló jegyeket látnának szívesen. A szavazók 30, 60 és 90 perces jegyek közül választhattak, melyek közül a 60 perces kapta a legtöbb, voksot, utána következett a 90, majd a 30 perces jegy.

link Forrás

Márciusban mégis a 30 és 90 perces jegyeket vezetik be, amivel kapcsolatban Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes azt mondta, végül a közvélemény-kutatás eredményei helyett a kihasználtsági adatokat vették figyelembe, amelyek szerint egy utazás átlagosan 30 percig tart. A 30 perces jegy 530, míg a 90 perces 750 forintba kerül majd. (via)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.