Márciusban jöhet a félórás és másfél órás BKK-jegy

január 20., csütörtök 13:56
14

A fővárosi közgyűlés jövő héten dönt az időalapú jegyekről, amelyekkel az utasok egy meghatározott időintervallumban korlátlanul vehetik igénybe a BKK járműveit. Az új jegytípus márciustól lesz elérhető, kizárólag a mobiljegy alkalmazásban.

A BKK októberben egy Facebook-szavazás formájában kérte ki az emberek véleményét, hogy milyen időkorlátra szóló jegyeket látnának szívesen. A szavazók 30, 60 és 90 perces jegyek közül választhattak, melyek közül a 60 perces kapta a legtöbb, voksot, utána következett a 90, majd a 30 perces jegy.

Márciusban mégis a 30 és 90 perces jegyeket vezetik be, amivel kapcsolatban Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes azt mondta, végül a közvélemény-kutatás eredményei helyett a kihasználtsági adatokat vették figyelembe, amelyek szerint egy utazás átlagosan 30 percig tart. A 30 perces jegy 530, míg a 90 perces 750 forintba kerül majd. (via)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt