Robinho futballista bukta a fellebbezést, benne volt egy 2013-as csoportos nemi erőszakban, 9 évet kellene ülnie

bűnözés
2022 január 20., 05:26
comments 1

Az egykori sztárfutballista – aki a Real Madridban, a Manchester Cityben, a Milanban is megfordult, míg a brazil válogatottnak 14 éven át volt alapembere – még 2013. január 22-én erőszakolt meg öt társával egy 22 éves albán nőt.

Az ügy 2017-ben jutott el az ítélethozatalig Olaszországban, Robinho 9 évet kapott, ám védői fellebbeztek, így a jogerős döntésig felfüggesztették a büntetés végrehajtását.

Az erőszakoló ezt az eljárást is bukta 2020-ban, de sor került még egy fellebbezési körre, ez ért véget most. Robinhónak elvileg börtönbe kellene vonulnia, de várhatóan nem fog, mivel ismét hazájában él, és a BBC híre szerint a brazil alkotmány tiltja állampolgárai kiadatását.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.