Ákos dalszerző szerint a koronavírus gyönyörű kínai laboratóriumban amerikai pénzből kifőzött kis víruska

járvány
2022 január 23., 13:39
comments 24

Koncertet tartott a Papp László Arénában Kovács Ákos, ha máshonnan nem, Orbán Viktor Facebook-oldaláról sokan értesülhettek az eseményről.

A koncert után a Blikk interjút készített a zenésszel, amiben Ákos a járványügyi korlátozásokról azt mondta, hogy a zenészek szeretnénk visszakapni a régi normális életüket, „noha nem tudom, hogy a világ urai ezt szeretnék-e”.

Rákérdeztek arra is, mennyire viselte meg, amikor átesett a koronavírus-fertőzésen. Ákos azzal kezdte, hogy nagyon megszenvedte a betegséget, nem szeretne panaszkodni, de nincs még tökéletes állapotban, a családja többi tagja sokkal enyhébb tünetekkel vészelte át a fertőzést.

Aztán azzal folytatta, hogy „nagyon érdekes volt látni, amikor a zenésztársak pozitív tesztet produkáltak, az egyik oltott volt, a másik nem volt oltott. Igazából nem nagyon válogat ez a gyönyörű kínai laboratóriumban amerikai pénzből kifőzött kis víruska”.

Majd kitekintett a világra: „Én nem tudom, hogy mit hoz a jövő, mindenesetre azt gondolom, hogy ha a józan ész nagyon hamar nem kerekedik felül a világon vagy mi normálisabb, visszafogottabb, józanabb emberek nem hallatjuk a szavunkat és nem állunk ki magunkért és nem teszünk valamit, akkor nagyon nagy gáz lesz. Mert ez most már nem játék. Ha Ausztriára nézek, Ausztráliára nézek, az Egyesült Államokra nézek, csupa rossz példát látok magam előtt. Tehát aggódom magunkért, aggódom a hazánkért, aggódom a hazánkban élő minden emberét, nyilván a családomért, aggódom a világért. Nyilván ez nem úgy néz ki, hogy ülök otthon és embriópózba pöngörödve aggódom, hanem hát szeretném a szavamat hallatni. A dalaimban minden benne van, amit erről gondolok, nem is kell a sorok között olvasni, ha valaki meg akarja érteni, hogy miről van itt szó”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.