Holtan találták a 75 éves francia kalandort, aki a kort kiröhögve át akarta evezni az Atlanti-óceánt

GYÁSZ
2022 január 23., 10:17

Felborult hajója kabinjában találták meg az Azori-szigetek közelében Jean-Jacques Savin holttestét. Az egykori katonai ejtőernyős január elsején indult el a dél-portugáliai Sagresből, hogy átevezze az Atlanti-óceánt. 75 évesen ki akarta nevetni a kort, a születésnapját már a vízen ünnepelte pezsgővel és libamájjal.

photo_camera Fotó: PHILIPPE LOPEZ/AFP

Csütörtökön és péntek hajnalban vészjelzéseket adott le, mentőcsapatok indultak a keresésére. Pénteken találták meg a hajót. A búvár a kabinban fedezte fel Savin élettelen testét.

Savin 2019-ben négy hónapon keresztül hánykolódva, egy speciális hordóban kelt át az óceánon. (Guardian)

photo_camera Fotó: GEORGES GOBET/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.