Olyan súlyosnak bizonyult a pénteki metróbaleset, hogy egész jövő héten pótló jár

közlekedés
2022 január 23., 16:58
comments 4
Ütközésben megsérült metrószerelvények a 3-as vonal Kőbánya-Kispest "kihúzó" szakaszán 2022. január 22-én
photo_camera Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

A Kőbánya-Kispestnél péntek éjjel történt metróbaleset helyreállítási munkálatai miatt előre láthatóan a jövő héten hétköznaponként is pótlóbusz jár a 3-as metró vonalán a Határ út és Kőbánya-Kispest között - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vasárnap az MTI-t. A vonal déli szakaszán a metrószerelvények ezért csak a Nagyvárad tér és a Határ út állomás között közlekednek.

Péntek éjszaka a 3-as vonal Kőbánya-Kispest "kihúzó" szakaszán, utasok által nem használt területen két metrószerelvény ütközött, egy harmadik szerelvény pedig benn ragadt az említett területen.

A helyreállítási munkák befejezéséig Kőbánya-Kispest állomást hétköznap is csak metrópótló autóbusszal lehet megközelíteni. Ennek nyomán a 3-as metró csak az Újpest-központ és a Lehel tér közötti, valamint a Nagyvárad tér és a Határ út állomás közötti szakaszokon közlekedik.

(via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.