Nyomoz a londoni rendőrség az illegális partik miatt, amiket Boris Johnson hivatalában tartottak a lezárások alatt

január 25., kedd 19:16

A londoni rendőrség, a Metropolitan Police nyomozást indított „a Covid-19 szabályozásának lehetséges megsértése” miatt, vagyis a partik miatt, melyeket a legszigorúbb lezárások alatt rendeztek a miniszterelnök hivatalában, a Downing Street 10-ben. Tavaly december óta több ilyen parti is lelepleződött, volt köztük olyan, amin jelen volt Boris Johnson, volt, amin nem.

Boris Johnson azt mondta, örül a vizsgálatnak, mert így a nyilvánosság számára is kiderülhet, mi igaz a híresztelésekből. Szóvivője révén továbbra is azt állítja, ő nem szegett meg semmilyen szabályt.

Boris Johnson brit miniszterelnök Fotó: PHIL NOBLE/AFP

A nyomozást azt követően indították, hogy a Kabinet vizsgálóbizottságának vezetője, Sue Gray információt adott a rendőrségnek. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Gray által készített jelentést mikor hozzák nyilvánosságra, Johnson szóvivője korábban azt mondta, hogy addig nem, amíg a rendőrség nyomoz. A BBC politikai főszerkesztője azonban úgy tudja, a Metnek nincs kifogása az ellen, hogy a jelentést akár már a héten közzétegyék. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt