Csütörtöktől igényelhetünk átjelentkezést, külképviseleti szavazást és mozgóurnát

január 26., szerda 8:54

Csütörtöktől lehet az április 3-ai országgyűlési választáshoz és a vele egy napon tartott országos népszavazáshoz kapcsolódó, a szavazóköri névjegyzékkel összefüggő kérelmeket benyújtani a választási irodáknál, írja az MTI.

Brtka András és Biri Józsefné, a felsősimai Kertvárosi Csicsergő Óvoda Felsősimai Tagintézményében kialakított 83-as számú szavazókör szavazatszámláló bizottságának tagjai a mozgóurnával a Felsősima mellett lévő Samókabokorban az európai parlamenti választás napján, 2014. május 25-én. Fotó: MTI Fotó: Balázs Attila

Január 27-től, a vonatkozó jogszabály szerint a szavazás előtti 66. naptól igényelhetünk átjelentkezést, külképviseleti szavazásra való jelentkezést, illetve mozgóurnát a lakóhelyünkhöz tartozó irodától, vagy az NVI internetes oldalán, a www.valasztas.hu-n.

Benyújthatók továbbá a kérelmek a nemzetiségi névjegyzékbe vételre vagy abból való törlésre, az akadálymentes szavazókör igénylésére, a Braille-írásos szavazósablon igénylésére, a személyes adatok kampánycélú kiadásának megtiltására.

Bódog Bálint cikke.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt