Pécsen is közcél, hogy nyereséges legyen a helyi NER-lovag luxusszállodája

gazdaság
2022 január 26., 16:09
comments 7

A 37 éves Czéh-Tóth Márk 2017-től lett megkerülhetetlen szereplő a pécsi turizmusban: a Tiborcz István barátjaként, üzlettársaként és számos helyi trafik-koncesszió birtokosaként emlegetett jogász-vállalkozó érdekeltségébe tartozó Hotel Nick Kft. mindössze 120 millió forintért vette meg az önkormányzati vagyonkezelőtől a lestrapált állapotú, de a pécsi főtértől csak néhány méterre lévő Aranyhajó hotelt. Pécs akkori fideszes polgármestere, Páva Zsolt lemondott a város elővásárlási jogáról.

2020 januárjában egy másik nagy és hasonlóan leharcolt hotelt vett meg Czéh-Tóth Márk másik, Hotel Palatinus Kft. nevű cége. A Palatinus Grand Hotel éppen az Aranyhajó mellett található, és a Danubius Zrt.-től vásárolta Czéh-Tóth. Remek volt az időzítés: az Orbán-kormány 2017-ben hirdette meg a Kisfaludy-pályázatokat, amelyek keretében a Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyelete alá tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vissza nem térítendő állami támogatásokkal szórta meg a szerencsés vállalkozókat.

Az Aranyhajó hotel felújítása már a befejező szakaszában van, a felújítás költségeit pedig jelentős részben közpénzből fedezték.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.