Tagjává választotta Dragomán Györgyöt a Berlini Művészeti Akadémia

MŰVÉSZET
2022 január 26., 09:41
comments 2
Dragomány György író-műfordító 2021 márciusában Főzőskönyv című könyvével
photo_camera Dragomány György író-műfordító 2021 márciusában Főzőskönyv című könyvével Fotó: Dragomány György FB

Facebook-oldalán számolt be róla Dragomán György író-műfordító, hogy 29 másik művésszel egyetemben, 57. közgyűlésén tagjává választotta a Berlini Művészeti Akadémia.

A választásra 2021. november 12. és 14. között került sor Berlinben, azóta valamennyi újonnan megválasztott tag elfogadta megválasztását.

link Forrás

Dragomán Györgyöt értelemszerűen az irodalmi szekcióba vették fel, Esther Kinsky, Eva Menasse, Steffen Mensching és Katharina Schultens mellett.

A Berlini Művészeti Akadémiának jelenleg 426 tagja van a hat művészeti szekcióban.

Dragomán György 1973-ban született Marosvásárhelyen. Első könyve A pusztítás könyve című regény volt 2002-ben. Máig leghíresebb könyve, A fehér király 2005-ben jelent meg, több mint 30 nyelvre fordították le. Novellás kötetei és műfordításai is híresek.

Magyarországon gyakorlatilag minden lehetséges irodalmi díjat és kitüntetést megkapott: többek között Bródy Sándor-díjjal, Déry Tibor-díjjal, Márai Sándor-díjjal és József Attila-díjjal kitüntetett művész.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.