Németország segít: 5000 sisakot küldenek Ukrajnának

január 27., csütörtök 9:01
8

Az ukrán főváros, Kijev polgármestere, az egykori bokszvilágbajnok, Vitalij Klicskó szerint viccnek is rossz a németek felajánlása, miszerint küldenek 5000 katonai sisakot Ukrajnának arra az esetre, ha Oroszország megtámadná őket. Klicskó azt mondta, a hír hallatán a szava is elállt.

Németországot egyre több kritika éri amiatt, hogy nem küldenek fegyvereket Ukrajnába, ahogy azt Nagy-Britannia vagy az Egyesült Államok teszi. A védelmi miniszter, Christine Lambrecht azt mondta, azért sisakokat küldenek, mert kifejezetten azt kértek tőlük. Védelmi fegyvereket azért nem küldenek, mert nem akarják tovább növelni a feszültséget.

Vitalij Klicsó, aki évekig élt Németországban, elképedt a felajánláson. „A német kormány viselkedésétől eláll a szavam. A védelmi miniszter nyilvánvalóan nem fogta fel, hogy a tökéletesen felszerelt orosz hadsereggel nézünk szembe, ami bármelyik pillanatban megkezdheti Ukrajna invázióját” - mondta az egykori bokszbajnok a Bildnek. „Legközelebb mit küldenek? Párnákat? - viccelődött.”

Vitalij Klicskó 2021. május 18-án. Fotó: SERGEI SUPINSKY/AFP

Ukrajna berlini nagykövete, Andrij Melnik azt mondta, a sisakokat szimbolikus gesztusként értékeli, de hazájának és katonáiknak felszerelésre lenne szükségük, és a sisakok ennek nem a legfontosabb részei.

(Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt