Márki-Zay Péter ragaszkodik hozzá, hogy legyen három roma képviselő a közös listán a befutó helyeken

POLITIKA
2022 január 28., 20:26
comments 3

„Én már minden személyes kérdést elengedtem, és azt mondtam, hogy a pártok egymás között osszák el ezeket a helyeket, én nem akarom az ő listás helyeik számát csökkenteni. Egyvalamihez ragaszkodom csak, hogy a három roma képviselőnek feltétlenül szerepelnie kell a megállapodásunk alapján ezen a listán” - mondta pénteken Márki-Zay Péter az ATV Híradójának. A miniszterelnök-jelölt nem vett részt az ellenzéki pártok legutóbbi tárgyalásán, ahol a közös lista volt a téma.

Márki-Zay Péter
photo_camera Márki-Zay Péter Fotó: botost/444.hu

A roma képviselők kérdése amiatt került ismét szóba, mert a nap folyamán korábban Lakatos Béla, Márki-Zay roma szakpolitikai kabinetvezetője aggodalmát fejezte ki Facebook-oldalán azzal kapcsolatban, hogy a helyek osztogatásakor nem látja, hol vannak a roma képviselők.

„A Miniszterelnök-jelölt megkért benneteket valamire, amit a Jobbikon kivűl mind elfogadtatok nyílvános adásban a miniszterelnök- jelölti vita során. S most ennek semmi nyomát nem látjuk mi romák, sőt még annak a Berki Sándornak a helye is veszélybe került a 45 hely között, akiről azt gondoltuk, hogy bekerül az új Parlamentbe.

Azt kell tapasztalnom jelenleg, hogy Márki-Zay Péteren kívül ez a pártok közül senkinek sem fontos kérdés! Kérlek benneteket gondoljátok át, hogy egy új roma politikát szeretnénk elkezdeni, egy olyan népesség helyzetét megváltoztatni, akik magyarként a nyomor küszöbén, az előítéletek, a mindennapi megkülönböztetés súlyát megtapasztalják az élet minden területén.”

Lakatos posztja alatt mindössze egy ellenzéki képviselő, Tordai Bence reagált a kérésre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.