Szanyi Tibor már nincs egyedül, összeállt Thürmerékkel

POLITIKA
január 28., 11:19
comments 7

A Magyar Munkáspárt és az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom választási szövetségben indul a 2022-es országgyűlési választásokon, írja közleményében Szanyi Tibor pártja, az ISZOMM. Az összefogásból létrejövő Baloldali Szövetség miniszterelnök-jelöltje Szanyi Tibor, a közös lista élén pedig a két párt elnökei, Thürmer Gyula és Huszti Andrea szerepelnek.

A pártszövetség meghirdette a "Jólléti szocializmus" nevű programját is. Eszerint jövedelmi intézkedésekkel, nagy léptékű állami bérlakásépítési programokkal, mindenki számára hozzáférhető, magas minőségű egészségügyi ellátással és emelt szintű, térítésmentes állami oktatás biztosításával kívánnak mindenkinek "jóllétet" teremteni.

Ez az összefogás is mutatja, mennyit változott a magyar politika a 2000-es évek óta. 2006-ban egy azóta mémesedett videóban Horn Gyula arról beszélt az akkor még az MSZP-t erősítő Szanyi Tibornak, hogy Szanyi akkori pártjának Thürmer Gyula és a Munkáspárt sem lehet szövetségese.

Egyedül vagyunk, Tibor! Egyedül! Te meg én, meg a nézők.- mondta a volt miniszterelnök egy nyilvános fórumon, derültséget kiváltva a nézőkből. Persze arról is beszél, hogy az MSZP-nek a Jobbik sem szövetségese, a szocialista párt viszont most a Jobbikkal együtt része a hatpárti összefogásnak.

Thürmer Gyulát utoljára akkor érte politikai reflektorfény, amikor 2019-ben el akart indulni Budapest főpolgármesteri címéért, de nem vették nyilvántartásba. Kicsit korábban pedig a 444 például arról írt cikkeket, hogy a Munkáspárt vezetője üdvözölte a Fidesz 2018-as választási győzelmét, és arról beszélt a Hír tv-ben, hogy jó, hogy nincsenek Magyarországon migránsok, mert nem nyomják le a béreket.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt