Tiborcz István üzlettársa közel 40 milliárdért építheti meg a „Dunakeszi Diáknegyedet”

január 28., péntek 15:30
3

Nem volt még akkora középiskola beruházás hazánkban, mint a „Dunakeszi Diáknegyed”, a kivitelezésről szóló közbeszerzést pedig a Tiborcz István üzlettársaként elhíresült Paár Attila érdekeltségébe tartozó West Bau Hungária Kft. (WHB), valamint a Laterex Zrt. nyerte el, nettó több mint 37 milliárdos ajánlatával - írja a Magyar Narancs. Alvállalkozóként a WHB Grouphoz tartozó Magyar Építő Zrt. csatlakozik a beruházáshoz. A beruházás megvalósulásáról Tuzson Bence államtitkár számolt be Facebook-oldalán.

A komplexum látványterve madártávlatból. Fotó: Incorso Kft.

A Diáknegyed a város északi határán épülhet meg, és a tervek szerint összesen 1500 diák oktatását látja majd el. Egy gimnázium és egy szakgimnázium mellett épülnek itt az iskolákhoz tartozó sportcsarnokok, sportpályák, egy uszoda és egy rendezvények megtartására is alkalmas, 450 fő részére kialakított étterem is.

Paár Attila cége, a WHB 43 milliárd forintért építheti a Velencei-tóhoz tervezett kajak-kenu akadémiát, de a vállalat dolgozik a triplájára drágult Operaház felújításán és a Paks 2 projektben is kaptak megbízást. A Magyar Építő Zrt. pedig a csúszásban lévő új Néprajzi Múzeumban nyert közbeszerzést legutóbb.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt