Tiborcz István üzlettársa közel 40 milliárdért építheti meg a „Dunakeszi Diáknegyedet”

belföld
2022 január 28., 15:30
comments 3

Nem volt még akkora középiskola beruházás hazánkban, mint a „Dunakeszi Diáknegyed”, a kivitelezésről szóló közbeszerzést pedig a Tiborcz István üzlettársaként elhíresült Paár Attila érdekeltségébe tartozó West Bau Hungária Kft. (WHB), valamint a Laterex Zrt. nyerte el, nettó több mint 37 milliárdos ajánlatával - írja a Magyar Narancs. Alvállalkozóként a WHB Grouphoz tartozó Magyar Építő Zrt. csatlakozik a beruházáshoz. A beruházás megvalósulásáról Tuzson Bence államtitkár számolt be Facebook-oldalán.

A komplexum látványterve madártávlatból.
photo_camera A komplexum látványterve madártávlatból. Fotó: Incorso Kft.

A Diáknegyed a város északi határán épülhet meg, és a tervek szerint összesen 1500 diák oktatását látja majd el. Egy gimnázium és egy szakgimnázium mellett épülnek itt az iskolákhoz tartozó sportcsarnokok, sportpályák, egy uszoda és egy rendezvények megtartására is alkalmas, 450 fő részére kialakított étterem is.

Paár Attila cége, a WHB 43 milliárd forintért építheti a Velencei-tóhoz tervezett kajak-kenu akadémiát, de a vállalat dolgozik a triplájára drágult Operaház felújításán és a Paks 2 projektben is kaptak megbízást. A Magyar Építő Zrt. pedig a csúszásban lévő új Néprajzi Múzeumban nyert közbeszerzést legutóbb.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.