A Republikon friss felmérése szerint Novák Katalint kicsit többen utálják, mint amennyien kedvelik

január 29., szombat 9:08
6

Januárban kiegyenlítettebbé vált az ellenzék és a Fidesz-KDNP versenye, Novák Katalin pedig a népszerűbb politikusok közé tartozik ugyan, de még így is kicsit kevesebben kedvelik, mint ahányan szimpatizálnak vele - írja a Republikon Intézet friss közvélemény-kutatása alapján a Telex.

Novák Katalin Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Mivel hamarosan aktuális az új köztársasági elnök kinevezése, erről is megkérdezték az embereket. 60 százalékuk a közvetlen választást preferálná, csak 32 százalék tartja jónak, hogy továbbra is a parlament döntsön erről, 8 százalék pedig nem tudta/nem válaszolt.

A kormány jelöltjét a posztra, Novák Katalint a megkérdezettek 54 százalék inkább vagy egyáltalán nem kedveli, míg 46 százalék inkább vagy nagyon kedveli. Viszont az is látszik, hogy ezzel a népszerűbb politikusok között van.

A választás közeledtével a Fidesz-KDNP a Republikon mérése szerint a teljes népesség körében 41 százalékon áll, a Márki-Zay Péter vezette ellenzéki tömb, az Egységben Magyarországért 40 százalékon. A pártválasztók között viszont a Fidesz-KDNP és az Egységben Magyarországért is 47-47 százalékot szerezne.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt