Blikk: Zalai rendőrök úgy aláztak meg egy hajléktalant, hogy vödröt húztak a fejére és gázsprayt fújtak alá

bűnügy
január 29., 6:19
comments 6

Súlyos rendőri túlkapás áldozata lehetett 2021 decemberében egy zalaegerszegi hajléktalan férfi - írja a Blikk egy olvasó információja alapján. Eszerint a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon két nyomozó egy földön fekvő, megbilincselt hajléktalan férfit döbbenetes módon bántalmazott.

A védekezésre képtelen ember fejére felmosóvödröt húztak, majd a vödör alá még gázspray-vel is befújtak. Állítólag az elképesztő akciót többen is végignézték, sőt volt, aki fel is vette videóra a telefonjával. Belső vizsgálat csak nemrég indult az ügyben, a két érintett rendőr munkaviszonyát a hírek szerint egyelőre nem függesztették fel. A lap kereste emiatt a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészséget, de nem kaptak választ.

photo_camera A Zala Megyei Rendõr-fõkapitányság épülete Fotó: Varga György/MTI/MTVA

Tavaly februárban Mohácson is bántalmaztak rendőrök két hajléktalant, megverték őket. A két rendőrt abban az esetben azonnali hatállyal felfüggesztették.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt