Egy pécsi kisbolt arra kéri a vevőit, ne vásároljanak a kormányzati árstoppal érintett termékekből

gazdaság
2022 január 29., 13:22
comments 17

Az alábbi szöveget tette ki a Facebookra és függesztette ki a vásárlótérbe pénteken a pécsi Kodály Delikátesz nevű kisbolt:

„Tisztelt Vásárlóink! A kormány által meghatározott fogyasztói árak hatalmas terhet rónak vállalkozásunkra. A beszerzési ár magasabb, mint az eladási ár!! Tehát arra kényszerít a rendelet, hogy ráfizetéssel értékesítsünk! Kérem Önöket, ennek tudatában ne vásároljanak a diktatúra termékekből! Köszönettel: Kodály Delikátesz”

link Forrás

A kisbolt azért panaszkodik, mert február 1-jétől életbe lép az Orbán-kormány által elrendelt árstop, ami arra kötelezi a boltokat, hogy tavalyi árakon értékesítsenek bizonyos alapélelmiszereket, ezzel fellépve az egyre súlyosabb infláció ellen. Bizonyítékkép a bolt kifüggesztette az árstoppal érintett termékek beszerzési és eladási árait is. Azt írják, a cukor kilóját 299 forintért veszik, de 261 forintért kell adniuk. Egy kiló lisztet a bolt 214 forintért szerez be, de 203 forintért kell adniuk. Más termékeken lehet ugyan némi haszon, de bőven nem akkora, hogy megérje foglalkozni az értékesítésükkel. Az étolajat 678 forintért veszik és 713 forintért adhatják, a tejet 267 forintért veszik, és egyetlen forinttal drágábban, 268 forintért adják, a csirkemell kilója pedig 1593 forintért kerül hozzájuk, de csa 7 forinttal többet, 1600 forintot kérhetnek érte.

A Szabad Pécs megkereste az üzlet tulajdonosát, aki azt mondta, nem fél az esetleges retorzióktól, hiszen ő csak az igazságról tájékoztatja a vevőit, tisztességesen. Tudja azt is, hogy nem tilthatja meg a vevőknek, hogy az árstop hatálya alatt olyan termékeket vásároljanak, amik értékesítéséből a boltnak vesztesége származik, de attól még szólni lehet arról, hogy ez a helyzet. A tulajdonos szerint a boltba főleg törzsvásárlók járnak, velük beszélgettek már a kifüggesztett szövegről, és a vásárlók egyetértettek velük. (Szabad Pécs)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.