Felelőtlen emberek hazugságokat terjesztenek - írja Joni Mitchell, aki otthagyja emiatt a Spotify-t

ZENE
2022 január 29., 06:46
comments 7

A 9 Grammy-díjas énekes-dalszerző, Joni Mitchell bejelentette, hogy leszedeti a zenéit a Spotify-ról, barátja, Neil Young melletti kiállásként. Mitchell azt írta weboldalán:

„Úgy döntöttem, hogy eltávolítom az összes zenémet a Spotify-ról. Felelőtlen emberek hazugságokat terjesztenek, amelyek emberek életébe kerülnek. Szolidaritást vállalok Neil Younggal és a globális tudományos és orvosi közösséggel ebben a kérdésben.”

photo_camera Joni Mitchell a 75. születésnapi ünnepségén Los Angelesben Fotó: VIVIEN KILLILEA/Getty Images via AFP

Young pár napja közölte a streaming szolgáltatóval, hogy dönteniük kell: vagy az ő zenéi, vagy Joe Rogan podcastja marad, szerinte ugyanis Rogan koronavírus-témában félretájékoztatja a hallgatókat. A Spotify azt mondta, sajnálja Young döntését. A cég állítólag 100 millió dollárt fizetett a The Joe Rogan Experience podcast jogaiért 2020-ban, ami a Spotify legnépszerűbb műsora, havonta közel 200 milliószor töltik le.

Mitchell a közleményében belinkelte azt a nyílt levelet is, amelyet múlt hónapban orvosok, tudósok és egészségügyi szakemberek írtak a Spotifynak, miután Rogan interjút készített Dr. Robert Malone virológussal, aki szerint az oltás nagyobb kockázatnak teszi ki azokat, akik már elkapták a koronavírust. Az aláírók szerint Rogan podcastja alaptalan összeesküvés-elméleteket és hamis információkat terjeszt a koronavírusról és a járványról. (LA Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt