Felelőtlen emberek hazugságokat terjesztenek - írja Joni Mitchell, aki otthagyja emiatt a Spotify-t

ZENE
2022 január 29., 06:46
comments 7

A 9 Grammy-díjas énekes-dalszerző, Joni Mitchell bejelentette, hogy leszedeti a zenéit a Spotify-ról, barátja, Neil Young melletti kiállásként. Mitchell azt írta weboldalán:

„Úgy döntöttem, hogy eltávolítom az összes zenémet a Spotify-ról. Felelőtlen emberek hazugságokat terjesztenek, amelyek emberek életébe kerülnek. Szolidaritást vállalok Neil Younggal és a globális tudományos és orvosi közösséggel ebben a kérdésben.”

Joni Mitchell a 75. születésnapi ünnepségén Los Angelesben
photo_camera Joni Mitchell a 75. születésnapi ünnepségén Los Angelesben Fotó: VIVIEN KILLILEA/Getty Images via AFP

Young pár napja közölte a streaming szolgáltatóval, hogy dönteniük kell: vagy az ő zenéi, vagy Joe Rogan podcastja marad, szerinte ugyanis Rogan koronavírus-témában félretájékoztatja a hallgatókat. A Spotify azt mondta, sajnálja Young döntését. A cég állítólag 100 millió dollárt fizetett a The Joe Rogan Experience podcast jogaiért 2020-ban, ami a Spotify legnépszerűbb műsora, havonta közel 200 milliószor töltik le.

Mitchell a közleményében belinkelte azt a nyílt levelet is, amelyet múlt hónapban orvosok, tudósok és egészségügyi szakemberek írtak a Spotifynak, miután Rogan interjút készített Dr. Robert Malone virológussal, aki szerint az oltás nagyobb kockázatnak teszi ki azokat, akik már elkapták a koronavírust. Az aláírók szerint Rogan podcastja alaptalan összeesküvés-elméleteket és hamis információkat terjeszt a koronavírusról és a járványról. (LA Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.